Quinze municipis de la Catalunya Nord i Sud es promocionaran conjuntament


Quinze municipis de la Catalunya Nord i de la Catalunya Sud promocionaran conjuntament els seus encants turístics i medi ambientals. La Casa de la Generalitat a Perpinyà ha impulsat la publicació d’un guia turística i ben aviat publicarà un nou mapa transfronterer, a més d’una guia d’excursionisme i senders que uneixen els diferents pobles de l'Albera. 

Els Ajuntaments de la Catalunya del Nord implicats en el projecte són Arles de Tec (a la fotografia, el clàustre del monestir d'Arles de Tec), els Banys d’Arles, Ceret, Costoja, la Menera, Morellàs-les Illes, Reiners, Sant Llorenç de Cerdans i Serrallonga; els municipis gironins són Agullana, Albanyà, la Vajol, Maçanet de Cabrenys, Montagut i Oix, i Camprodon (Beget). Quatre entitats supra-municipals col·laboren en aquesta iniciativa: el Consorci Salines Bassegoda, el Consorci de l’Alta Garrotxa i les agrupacions de municipis del Vallespir i Alt Vallespir-Sud Canigó a la vessant nord.

Tot s’ha anat concretant gràcies a una taula de treball amb representants dels diferents ajuntaments i entitats que ha coordinat la Casa de la Generalitat de Perpinyà iniciades el 2017. Les trobades permeten als alcaldes conèixer-se, intercanviar idees, projectes, problemàtiques que comparteixen amb els seus municipis veïns.

.

Entrades populars