Fred, vent i nevades als Pirineus nord-catalans a partir de dimecres


El propers dimecres 21 d'octubre del 2020 es preveu l'arribada d'una nova pertorbació des del nord d'Europa, carregada d'aire humit i fred. Els ruixats seran majoritàriament freqüents al matí a l'oest de la cadena pirineenca de la Catalunya Nord, amb neu per sobre dels 1.400 metres, en petites quantitats.

S'esperen, per aquest nou front fred, entre 10 i 15 cm d'acumulacions de neu des del Capcir fins al Pas de la Casa, per dijous a la tarda. Al mateix temps, a les planes, s'espera que tramuntana al Pirineu Oriental, amb ràfegues de fins a 80 a 90km/h a partir de dijous.

Per tant, caiguda de temperatures acompanyada de forts vents que faràn crèixer la sensació de fred. Les temperatures se situaran de mitjana molt per sota dels valors estacionals d'un octubre al Pirineu Oriental, amb 3 graus menys per a les temperatures mínimes.

Aquest període de fred hauria d'acabar a partir de divendres i, sobretot, el cap de setmana amb el retorn de temperatures més benignes. Tanmateix, serà una bonança de curta durada, ja que un episodi mediterrani podria formar-se la setmana que ve. Les temperatures pujaran significativament, però les pluges significatives també podrien afectar el golf de Lleó.

.

Entrades populars