Festival Jazzèbre 2020, jazz a la Catalunya Nord


STRASS és una associació, creada el 1985, productora del Festival Jazzèbre i d’altres esdeveniments culturals de la Catalunya Nord. D’ençà més de 30 anys, STRASS va optar per un projecte estructurant per al territori rossellonès i regional, que inclou un festival de fama internacional, una temporada de concerts i accions culturals.

A través del Festival Jazzèbre, STRASS actua principalment per a la promoció del jazz i de les músiques del món amb una atenció particular per a la creació contemporània francesa i europea. Així, el festival va acollir al llarg d’aquests més de 30 anys les músiques i els músics històrics del jazz mundial més destacats. El festival també s’ha dedicat a destacar la jove escena i a la recerca de nous talents.

L’associació també programa una temporada de concerts al departament, en proposar del gener al maig cites regulars que combinen cinema, teatre i altres formes artístiques.

Al mateix temps, l’associació desenvolupa trobades amb públics diversos. Mitjançant projectes culturals i ciutadans, l’associació vol permetre a aquests públics de descobrir nous universos musicals, adquirir savoir-faire artístics i construir-se una mirada crítica sobre les propostes culturals que els envolten.

El Festival Jazzèbre

Jazzèbre acull alguns dels músics nord-catalans i francesos més destacats i grans noms de la història del jazz mundial:

Roberto FONSECA, Michel PORTAL, Youn Sun NAH, Gregory PORTER, Vincent PEIRANI, Brad MEHLDAU, Tigran HAMASYAN, Cesaria EVORA, Ben HARPER, Archie SHEPP, Tété MONTOLIOU, Randy WESTON, Louis SCLAVIS, André MINVIELLE, Yuri BUENAVENTURA, Renaud GARCIA FONS, Michel PETRUCCIANI, Ray BARRETTO, Bernard LUBAT, Rabil ABOU KHALID, Steve COLEMAN, Goran BREGOVIC, Ahmad JAMAL, Emile PARISIEN, Egbergto GISMONTI, Lisa SIMONE, MELINGO, Thomas de POURQUERY, Théo CECCALDI, Philippe TORRETON, Erik TRUFFAZ…

Des de fa més de 31 anys, el Festival ocupa les sales de Perpinyà com també les d'altres viles dels Pirineus Orientals, amb l'objectiu de proposar dreceres poètiques, excursions i pícnics musicals que s’organitzen cada diumenge i que constitueixen una de les característiques representatives del festival.

Fotografia: Ballaké SISSOKO i Vincent SEGAL, artistes convidats a l'edició 2020 del festival.


.

Entrades populars