Els prefectes podran obligar a dur cadenes o pneumàtics de neu a la Catalunya Nord pirinenca el 2021


Un decret, en preparació des de l'any 2016 i que ha estat publicat al Diari Oficial de l'estat francès aquest diumenge, 18 d'octubre de 2020, indica que els prefectes dels departaments nord-catalans classificats com a 'zones de muntanya' podran fer obligatori, a partir de l'1 de novembre de 2021, els pneumàtics de neu o les cadenes en alguns municipis nord-catalans pirinencs. 

Els equips especials antilliscants (cadenes o pneumàtics de neu) podrien ser obligatoris a l'hivern per als conductors de vehicles lleugers residents en municipis de 48 departaments situats en zones de muntanya de la Catalunya Nord. La idea no és nova i segueix el seu camí des del 28 de desembre del 2016 amb l'article 27 de la Llei de Modernització, Desenvolupament i Protecció dels Territoris de Muntanya.

Aquest diumenge, 18 d'octubre de 2020, es va publicar finalment al Diari Oficial, després de ser retirat el 2019 a causa dels fets dels 'Armilles Grogues'. Per als vehicles lleugers i comercials (categoria M1 i N1), es parla de quatre pneumàtics de neu o d'equipar almenys dues rodes amb dispositius extraïbles antilliscants, com ara cadenes, de l'1 de novembre al 31 de març.

Mapa de les prefectures nord-catalanes on es podria obligar a dur cadenes o pneumàtics de neu.

Per tant, cada prefecte dels departaments de muntanya nord-catalans afectats (inclosos els Pirineus Orientals i L'Aude) serà l'encarregat de determinar, per decret, la llista de municipis on s'aplica l'obligació d'aquests equipaments durant els cinc mesos d'hivern. No s'espera que aquesta mesura entri en vigor fins a l'1 de novembre de 2021.

.

Entrades populars