Milers de nord-catalans es desplacen a Barcelona per la Diada independentista


Milers de catalans del nord viatjaran un any més a Barcelona per formar part de les històriques manifestacions independentistes que tenen lloc a la capital catalana des que es va iniciar el procés independentista l'any 2010. 

Quan només falta un dia per a la Diada Nacional, ja hi ha 400.000 manifestants inscrits. L’ANC manté la crida perquè les inscripcions continuïn avui i perquè s’omplin tots els trams prevists de la manifestació. També hi ha un total de 1.200 autocars que es desplaçaran a Barcelona d’una munió de viles i ciutats del país i 250.000 samarretes venudes.

El diari rossellonés L'Independant recull la opició d'alguns testimonis, com és el cas de l’Alícia, una jubilada de Perpinyà que participa a les Diades de Barcelona des de finals dels anys setanta i que assegura que és solidària per "donar suport a l'afirmació de la identitat de la nació catalana i al seu dret a decidir el seu futur a Europa".

També una altra de les motivacions recollides entre els catalans del nord per assistir a la concentració d'enguany és "protestar al món contra els abusos de l'estat espanyol. Malgrat els canvis en el govern, els atacs als actors del procés català no han canviet gaire".
El diari també recull el testimoni de Pere Manzanares, per la seva banda, una persona coneguda pel seu compromís polític, que enguany no participarà en aquest esdeveniment, si bé espera que continuï sent "un èxit", com cada any. Manzanares creu que és arribat el moment d'una "desobediència civil pacífica i democràtica" amb accions massives, com ara "el boicot a les empreses que s'han traslladat a Espanya després de l'1 d'octubre de 2019 o el suport a empreses favorables al procés". 

La Casa de la Generalitat presenta la Diada a Perpinyà

El 10 de setembre del 2019, a les 18h 30h, al Palau Pams de Perpinyà (18, carrer Émile Zola, Perpinyà) ha tingut lloc l'acte institucional de presentació de la Diada de la Catalunya Sud per part de la Generalitat de Catalunya. Enguany s'ha comptat enguany amb els parlaments de la ex-consellera Neus Munté, i l’actuació musical del grup nord-català 'Missatgers'. El director de la Casa de la Generalitat a Perpinyà, Josep Puigvert, els ha rebut en uns moments considerats nacionalment ‘complexos i apassionants, però també convulsos i dolorosos'.

El 10 de novembre, la Diada de la Catalunya nord.

Recordem que el proper 10 de novembre tindrà lloc a Perpinyà la Diada de la Catalunya Nord, que l'any passat ja va reunir 10.000 independentistes i que enguany podria batre el seu propi rècord de participació. Molts sud-catalans també aprofiten la Diada de novembre per venir a Perpinyà a donar suport a la causa independentista a la Catalunya Nord.

.

Entrades populars